Ясінський Ігор Андрійович «Ясінь»

Ясінський Ігор Андрійович «Ясінь»

02.08.1995 – 04.03.2022

Головний сержант. Інспектор прикордонної служби 1-го (Донецького) прикордонного загону Державної прикордонної служби України. Був нагороджений відзнакою Президента України «За участь в АТО». Указом Президента України від 17 квітня 2022 року посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Ігор Ясінський народився в селі Станіславчик Львівської області. У 2010 році закінчив місцеву школу та вступив у Добротвірський професійний ліцей, де навчався за фахом спеціаліста з ремонту і технічного обслуговування автомобілів. З самого дитинства Ігор мріяв бути пожежником або льотчиком. Після служби в армії одразу обрав не менш героїчну та важливу професію прикордонника. У червні 2016 року був прийнятий на військову службу до лав Державної прикордонної служби України. Відтоді його життя було пов’язане із Донеччиною – Ігор разом з родиною оселився в селищі Ялта Маріупольського району.

З 2017 по 2020 роки Ігор брав безпосередню участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. Перебуваючи на території населеного пункту Новотроїцьке Донецької області, виконував завдання із забезпечення відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації, відважно стояв на захисті незалежності та територіальної цілісності України.

«Хто як не ми ? Хто як не я ? Хто захистить мою сім’ю окрім мене самого?» – так завжди говорив Ігор. Такі думки і тверда позиція справжнього українця вели його по життю, керували професійними діями молодого прикордонника.

Коли розпочалась повномасштабна війна, Ігор ніс службу в прикордонних військах на посаді інспектора прикордонної служби в Донецькому прикордонному загоні. З перших днів вторгнення російських загарбників завзято боронив нашу державу у місті Маріуполь та його околицях.
4 березня 2022 року поблизу селища Старий Крим Маріупольського району Ігор Ясінський прикривав маневр свого підрозділу в той час, коли ворог відкрив вогонь з танків та мінометів. Боєць отримав поранення несумісні з життям. Відважного українського прикордонника поховали в селищі Ялта на Донеччині.

Наша Перемога має високу ціну. Часто ворог забирає найкращих. Ігорю назавжди 26 років. Він так любив життя, стільки мав планів і мрій. Та всі вони віроломно зруйновані ворогом. У бійця залишилися батьки, дружина і дві донечки. Ігор був надзвичайно доброю людиною, всі рідні та знайомі пам’ятатимуть його з незмінною посмішкою на обличчі. У вільний час він захоплювався риболовлею, дуже любив сімейні виїзди на природу, будь-яку вільну хвилину присвячував власній любій родині.

Ігор Ясінський мав непохитний та стійкий характер, але водночас був чудовим чоловіком, найкращим сином, люблячим батьком і вірним товаришем. У пам’яті побратимів він залишився мужнім воїном та душею компанії. В рідному селі Станіславчик на фасаді школи, де навчався Ігор, встановили меморіальну дошку на честь незламного захисника української свободи.

Назад до проєкту