Теліпайло Костянтин Вікторович «Каспер»

Теліпайло Костянтин Вікторович «Каспер»

30.11.1984 – 28.03.2022

Лейтенант поліції, старший інспектор 2-го відділу з проведення спеціальних операцій (штурмового) управління «Корпус оперативно-раптової дії» ГУНП в Донецькій області (скорочено «КОРД»). При житті був відзначений медаллю «За військову службу Україні» та «Хрестом розвідника». Наказом президента України від 17 квітня 2022 року посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Народився в смт. Мангуш Донецької області. З 16 років проживав в місті Маріуполь. Після завершення університету працював за спеціальністю інженера-металурга на заводі.

9 травня 2014 року разом з друзями доправляв поранених до машин швидкої допомоги, які на той момент не могли проїхати до палаючої будівлі міліції у Маріуполі через постійні обстріли. Після цих подій 2014 року пішов служити розвідником до Збройних сил України. Став командиром 3-го взводу 2-ї розвідувальної роти. Подалі освоїв парамедицину, мінно-підривну справу. Будучи головним сержантом розвідувального взводу разом зі своїми побратимами брав участь у боях поблизу населених пунктів: Водяне, Комінтернове, Докучаєвськ, Павлопіль, Новоласпа, Старокримське, Щастя.
Повернувшись до мирного життя, Костянтин вступив до лав патрульної поліції аби продовжувати служити народу України. Мужній характер та досвід дозволили хлопцю перейти спочатку до роти ТОР, а згодом вступити у ряди «КОРД».

З 24 лютого 2022 року, не маючи жодної секунди роздумів, у складі «КОРДу» захищав рідний Маріуполь. Приймав безпосередню участь в охороні публічної безпеки і порядку, проводив протидиверсійні заходи на території міста, щодо виявлення осіб, причетних до незаконних збройних формувань, та надавав допомогу громадянам, постраждалим внаслідок артилерійських обстрілів. Був одним з двох воїнів, що виявили бажання залишитися в м. Маріуполі для подальшого несення служби спільно з полком «Азов».

28 березня 2022 року під час виконання службових обов’язків унаслідок ворожого обстрілу Приморського району м. Маріуполя лейтенант поліції та офіцер спецназу «КОРД» Теліпайло Костянтин Вікторович загинув, допомагаючи побратимам виходити з-під завалів.

Цінність людини нічим неможливо виміряти. Серед близьких вдома Костянтин Теліпайло був лагідним, добрим завжди люблячим чоловіком та батьком, коли вдягав форму – перетворювався на впевненого та розсудливого, ставав справжнім воїном. Рідні загиблого українського патріота та захисника пишаються його незламністю і стійкістю.

Знайомі та друзі пам’ятають слова Костянтина Теліпайла:

«Я не готовий гинути за Україну, я готовий за неї вбивати».

Вислів, що цілком втілює всю рішучість та силу духу маріупольського патріота.

Назад до проєкту